Skumtomtefudge
I år skippade jag knäcken och hade en plan på att uppgradera julgodiset till nya höjder. Tomteskumsfudge skulle det bli!
Under tillagningen funderade jag seriöst på vad i friden jag hade påbörjat, för nåt så slemmigt har jag nog aldrig sett i en kastrull. Skickade en liten film till min lillasyster Malin som ni här får se.
Ignorera språkbruket bara. ;-)
Recept:
Ingredienser:
ca 12 st skumtomtar
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
150 g vit choklad
Gör så här:
Blanda i kastrull och smält alla ingredienser (ej chokladen) på svag värme. När det blivit en slät smet låt det småkoka under omrörning i 10 minuter. Blanda i 150 g vit choklad och rör om tills massan blivit blank.
Ta kastrullen från spisen och fortsätt röra tills massan blivit ljusare och svalnat lite. Häll upp i smord eller bakplåtspappersklädd form ca 15 x 20 cm och låt stelna i kylen. Skär sedan i bitar.
Det färdiga resultatet:Reflektion: Oerhört sött, nästintill vämjeligt. Återgår nog till knäcken nästa år. Jepp.
Kommentarer
Postat av: Millan
fnissar glatt
Postat av: HelenaN
Du är härlig du, Liza!
Har kikat på det där receptet ngr ggr å insett att det kommer att bli alldeles för sött å sliskigt så att man inte vill äta det. Återgå till knäcken nästa år med gott samvete ;)))
Trackback