Grovt rågbröd




Jag fick för mig att baka igen. Har legat på latsidan ett tag, men köpebröd smakar inte så gott längre. Speciellt inte rostfranska och annat elände som maken envisas med att köpa hem. Så då fick jag gå på receptjakt. På Tasteline hittade jag detta rågbröd.

1 l filmjölk
3 dl rågkross
8 dl rågsikt
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 tsk bikarbonat
2,5 dl mörk sirap
4 tsk salt
Ev 1 mask brödkryddor - detta struntade jag fullkomligt i.

Tillagning

2 bröd

Blanda filmjölk och rågkross och låt det stå i kylen till nästa dag.

Blanda mjölet med bakpulver och bikarbonat och blanda alla ingredienser med filmjölk och rågkross. Degen ska vara ganska lös. Fördela degen i två smorda brödformar och baka i 150 grader i 1 1/2-2 timmar.

Egna reflektioner
Lite väl mycket sirap, men jag ska ta och minska sirapen med hälften, och istället ha i mera fil nästa gång jag bakar. Nu följde jag dock orginalreceptet. Nästa gång blir det nog dessutom lite linfrön och annat gott iblandat i degen. Jag ska dessutom använda hushållsassistenten, för FY vad tungt det vara att röra ihop degen!


RSS 2.0