Fiberbröd med hasselnötter

Igårkväll bakade jag ett så himla äckligt bröd att det åkte direkt ner i soporna! Det var ett av de vidrigaste saker jag har smakat. Blä! Lingonsylt blir grått då man bakar med det. Kornkross och bikarbonat och annat passade inte ihop. Gräddningstiden stämde inte. Nä, tacka vet jag att få recept på saker som jag VET att folk i min närhet har testat.

************************************

Idag så har jag stuffat runt på tomten, pratat med jordgubbsplantorna och varit i skogen. Plockade 2,3 kilo murklor. De ligger nu förvällda i frysen.  Sedan har jag bakat ett nytt bröd. Skam den som ger sig liksom. Valde iofs ett annat recept då jag inte hade allt hemma i går kväll till detta.





Denna gång blev det kanongott!
Jag kan varmt rekomendera det!

Receptet då, det har jag fått av min kusin Karin W! Tack!
Lär bakas många gånger skulle jag tro!

Fiberbröd med hasselnötter

2 bröd

matfett till formen
10 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl russin
1,5 dl hasselnötkärnor
1,5 msk anis
1,5 msk fänkål

1,5 dl ljus sirap
10 dl filmjölk

Sätt ugnen på 175 gr, smörj två avlånga bakformar. Mät upp samtliga torra ingredienser i en degbunke. Rör om. Tillsätt sirap och fil. Rör samman till en slät smet. Fördela smeten jämt i formarna och ställ in dem i nedre delen av ugnen. Grädda bröden i 60 minuter. Stjälp upp de nygräddade bröden ur formarna och låt dem kallna inlindade i bakduk.

Kan det bli enklare??

Egna reflektioner.

Jag minskade lite på sirapen till ca 1 dl, det gjorde inget, kan nog minska mera med. Sedan minskade jag på kryddorna med, till 1 msk vardera av fänkål och anis. Jag är rädd lakritskryddorna, är det för mycket av dem så blir det inte så bra.
Sedan ökade jag gradantalet med en 5 grader ungefär, tror min ugn har nån slags snålvärme. Gräddade 5 minuter mer än det som står med, just på grund av ugnen. Brödet blev tungt, saftigt och mycket gott!





Kommentarer
Postat av: Lisa

Verkar supergott. Filmjölk gillar jag i bröd. MEN min M är jätteallergisk mot hasselnötter. Kan du komma på en bra ersättning? Mandel kan väl inte vara gott. Valnötter? eller kan du komma på något annat bra.

2008-05-14 @ 16:33:11
Postat av: Liza

Oj. Jag är dålig på sånt där men det bör ju vara en nöt man lätt tuggar sönder. Man kan ju strunta i dem helt med. :-)Eller så provar man med pistagenötter? Kan det funka tro?

2008-05-14 @ 17:36:23
Postat av: Samara

http://www.ryggochmuskelakuten.se/system/visa.asp?HID=350&FID=397&HSID=4465



Här finns recept på världens bästa bröd, Goda grova limpan,jag har glömt fråga om han hittat på det själv,eller fått det av nån,men i många år har hela församlingen jag är med i kallat brödet för " Erlands bröd " det är så gott att jag kan äta det istället för mat,eller istället för kaka, får knappt nog,men det är så mättande så 3 bitar,sen orkar jag ingen middag,hihi.

2008-05-16 @ 08:45:49
URL: http://sasha-samara.blogspot.com
Postat av: Samara

Jamen jag glömde ju klistra in länken !!!

HÄR är receptet.

http://www.ryggochmuskelakuten.se/system/visa.asp?HID=350&FID=397&HSID=4465

2008-05-16 @ 18:51:27
URL: http://sasha-samara.blogspot.com
Postat av: Samara

Ähh, nähä ?

ja nu spammar jag,var tar mina länkar vägen ?

i mitt förra inlägg så finns en tom rad man kan klicka på för att komma till receptet,men jag ser inte länken,är jag blind eller ?

2008-05-16 @ 18:52:54
URL: http://sasha-samara.blogspot.com
Postat av: Liza

Jodå den är där Samara. Måste ta och rodda lie i bloggen och fixa annan färg på länkarna, de blir samma som bakgrundsfärgen. dumt

2008-05-18 @ 09:09:10
Postat av: Anonym

Så smidigt och gott det är med dessa "kletiga" degar som bara hälls i. De gillar jag! nyttiga som tusan också.

2008-05-18 @ 18:51:02
URL: http://annamariasmatblogg.blogspot.com
Postat av: tina.t

det där verkar himla gott! har idag gjort liknande bröd med lingon. fantastiskt att det kan vara så lätt som att bara röra ihop och stjälpa i formen. har just köpt 2,8 liters formar på ica.

förresten, har nötallergi i familjen. ett alternativ är att rosta solrosfrön i pannan då blir de sprödare och passar mycket bra i bröd :)

2008-05-29 @ 21:09:00
URL: http://bullisen.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0