Vad ska vi äta till middag idag, detta eviga gissel!

Varenda dag (nästan i alla fall) står någon av oss och svär och suckar över med huvudet i frysen och fräser. Jaha! Vad ska vi äta idag då?? Framförhållning har alltså inte varit vår specialitet om vi uttrycker det milt. Detta är ju en katastrof för ekonomin. Och humöret. Det går bara inte att panikhandla varenda dag och sedan svära över att man inte har maten klar före klockan 18. Det är då ungar och alla ska iväg på träningar, matcher eller annat jox.

Nu har jag beslutat att det får vara nog på idiotin! Jag har köpt mig en bok med veckomenyer. Veckomatsedeln : måndag - fredag x 12 . Fem dagar i veckan har jag alltså en klar och färdig meny med inköpslista och hela faderullan! Så otroligt mycket smartare! + att det faktiskt blir billigare! Inte en massa slöhandling emellan, förutom att fylla på färskvarorna om de tagit slut. Vi har provat i en vecka och blev faktiskt glatt överraskade!

Boken ser ut så här:



Nu har vi då testat en vecka. Mycket gott och superenkelt! Det fina i kråksången är att alla rätter tar typ 30 - 50 minuter att färdigställa. Så man har faktiskt tid att laga god, näringsriktig mat även på vardagar! No more falukorv och makaroner... Det får hädanefter vikas till husvagnslivet. :D Så för familjer som har dålig fantasi och är lite tröga på att testa nya recept kan jag rekomendera denna bok!

Några bilder på veckans mat.

Snäckpasta med paprika och broccoli



Fritatta med fetaost och spenat



Torskfilé Bonne Femme med pressad potatis







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0