Marmelad
Jag fick för mig att göra apelsinmarmelad. Enkelt som attan, men HU så det kokade. Blev rena vulkanen i grytan och det sprätte överallt! Hett socker och apelsin är ingen hit varken på hud eller på golv. Kladdigt värre!
Jag skulle ha kört apelsinen lite mindre i matberedaren, den blev lite väl finfördelad. Men helt klart ätbar ändå. Sedan hade jag nog velat ha lite mera surhet, nästa gång ska jag testa något annat recept. Å andra sidan äter jag inte marmelad för att jag gillar sura saker på mina smörgåsar heller. Det så ju vara sött med marmelad!
Burkarna köte jag hos Husmodern. Jag måste nog investera i flera storlekar bara. Dessa var i en mycket smidig storlek, 200 ml, speciellt för att ge bort en liten burk till vänner och bekanta! Husligt värre!!!
Kommentarer
Postat av: HelenaN
Vad använde du för recept, Liza? Vore intressant att få ta del av ;)
Kram, HelenaN
Postat av: Lisa
Hej Helena. Jag använde det som finns på påsen med syltsocker. Jag skrubbade apelsinerna och skar i klyftor. Körde den i matberedaren till ett mos. Kokade enl påsens beskrivning sedan. Ska lägga in det ordentligt i bloggen i morgon! :-)
Trackback