Svartvinbärspaj

Härom veckan så blev barnen sååå sugna på nåt gott. Inget hemma och ingen energi att åka till affären så då får man ju göra nåt själv. Skickade ut dem att plocka svartvinbär. Vill de ha nåt gott får de ju lov att hjälpa till, eller hur? De har som jobb att plocka andra bär med, för vill de äta sylt får de hjälpa till. *hård mamma*




För 4-6 personer.
Svarta vinbär passar till mer än vinbärssaft! Visst är bären lite syrliga, men med lite extra socker ger de en fin smak till smulpajen!
Källa: www.smulpaj.se


Ingredienser

125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2-3 dl socker
3-4 dl svarta vinbär

Gör så här
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och 1 dl socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Smöra en ugnssäker form. Lägg i de svarta vinbären och sockra rejält, 1-2 dl. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl, men det brukar inte behövas. Smula mjölblandningen över bären och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter. Jag serverade vaniljvisp till.

Maken tycker den var supergod och vill ha fler, så nu har jag repat svartvinbär och ska frysa in. Ev gör jag lite annat med bären med, har läst att det ska vara gott att ha i gryta då man steker kött osv, så det får väl testas under vintern.



Kommentarer
Postat av: Malin/Lillpiga

Shit vad smarrigt!!!

2008-08-11 @ 17:30:57
URL: http://lillpiga.blogpsot.com
Postat av: Liza

Det var det! Supergott med nåt rätt så syrligt faktiskt!

2008-08-12 @ 16:14:18
URL: http://pyssla.blogg.se/
Postat av: mimmi

Det är ju jättegott med vinbär. Visst är det kanske lite vuxensmak. Vi åt en paj idag som blev smarrig!!

2008-08-12 @ 19:58:09
URL: http://mimmismat.wordpress.com
Postat av: Jennie

Men jisses vad gott! Den här pajen skall jag testa till sommaren, då svartavinbären finns att plocka från buskarna. Mums! :-)

2009-02-04 @ 08:04:23
URL: http://kalasgott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0